1 - 10: Nyeste Vinleksikon
 
Vinleksikon
 
Balance
(Vinleksikon > Vinleksikon)


Balance bruges om vin som et udtryk for forholdet mellem vinens forskellige elementer. Frugt, syre og tanniner skal harmonere, og ingen af delelementerne må dominere smagsoplevelsen....
Vinleksikon
 
Aroma
(Vinleksikon > Vinleksikon)


Aromaen er en vins duft. Ordet aroma benyttes ofte om unge vine, mens der om ældre vine benyttes termen bouquet. En vins aroma udvikler sig hen imod modningen. Det betyder, at aromaerne først udvikles sent i modningsprocessen....
Vinleksikon
 
Agraf
(Vinleksikon > Vinleksikon)


Agraf er metaltråden som holder proppen på en Champagne fast....
Vinleksikon
 
Afstilkning
(Vinleksikon > Vinleksikon)


Afstilkning er i forbindelse med vin en processen, hvor druerne frigøres fra stilken. Hvis stilken er med under gæringen, udtrækkes bitre umodne tanniner. Det er oftest rødvinsdruer der afstilkes, for at undgå tanniner...
Vinleksikon
 
Sauvignon Blanc
(Vinleksikon > Vinleksikon)


Sauvignon Blanc er en af verdens mest udbredte grønne druesorter, og den står bag både søde og tørre hvidvine overalt i verden. Sauvignon Blanc anvendes med stor succes i Frankrig Druen menes af stamme fra Bordeaux,...
Vinleksikon
 
Riserva
(Vinleksikon > Vinleksikon)


Riserva betegner i den italienske DOC-regulering en vin, der er lagret i mindst to år; en vin fra høsten i efteråret 2005 må altså først sælges i 2007 Lagring kan foregå på fad eller flaske og...
Vinleksikon
 
Retsina
(Vinleksikon > Vinleksikon)


Retsina (græsk: harpiks) er hvidvine og rosévine, som grækerne har produceret i mere end 2000 år Disse vine har deres navn i kraft af deres specielle og særegne smag af harpiks. De gamle grækere tilsatte nemlig harpiks...
Vinleksikon
 
Pinot noir
(Vinleksikon > Vinleksikon)


Pinot noir er en ædel druesort, som er udviklet fra Almindelig Vin (Vitis vinifera), den røde drue som oftest er brugt til produktion af vin Navnet Pinot Noir kan også bruges om vine produceret overvejende af pinot noir-druer. Pi...
Vinleksikon
 
Pinot Gris
(Vinleksikon > Vinleksikon)


Pinot Gris eller Pinot Grigio (navnet i Italien), er en meget udbredt druesort og bliver stadig mere populær. Druen er en mutation af Pinot Noir og stammer fra Bourgogne. Der er tale om en hvidvinsdrue, selv om skindet ved høsten faktisk...
Vinleksikon
 
Dom Pierre Perignon
(Vinleksikon > Vinleksikon)


Dom Pierre Pérignon (ca. 1638–14. september 1715) var en benediktinermunk som fejlagtigt tilskrives opfindelsen af champagne og Méthode champenoise, som blev udviklet af ham. Det berømte champagnemærke Dom Pérignon er opkaldt efter ham....





Iltning af vin
Iltning opnås ved omhældning på en karaffel (eller en anden ren og lugtfri beholder) og tilbage på flasken igen. Som hovedregel er det ikke nødvendigt at dekantere vin. Men det kan i to tilfælde være en g...

Hvis du har du materiale til katagorien "Vinleksikon" så indsend det til os. Hovedkategori: Vinleksikon