1 - 10: Nyeste Viden om vin
 
Viden om vin
 
Oksekød og vin
(Viden om vin > Hvilken vin til maden?)


Oksekød og rødvin fungere godt sammen, Det kan f.eks. være en Bordeaux vin. Til forskel fra gris og lam, der ofte krydres, serveres oksekød oftest kun med peber og salt. Rødvin fungere derfor godt med oksekød ...
Viden om vin
 
Fjerkræ og vin
(Viden om vin > Hvilken vin til maden?)


Fjerkræ kan være både lyst og mørkt i kødet. Til lyst fjerkræ som f.eks. kylling er en syreholdig vin god. Til mørkere og federe fjerkræ som and og gås bør man have en federe vin ...
Viden om vin
 
Fisk og vin
(Viden om vin > Hvilken vin til maden?)


Hvidvin er god til fisk, fordi syre en god til fisk. Der er derfor man tit kommer citron på fisk. Hvidvin inderholder normalt langt mere syre end rødvin og er derfor ofte bedre til fisk Hvis andre dele af menuen indeholder syre, s&arin...
Viden om vin
 
Dekantering
(Viden om vin > Viden om vin)


Dekantering kan gavne en vin på flere måder. Ved dekantering sker først og fremmest sker en iltning, hvilket i bund og grund er gavnlig for alle kvalitetsvine pånær de helt fuldmodne. Iltningen frigør flere aroma...
Viden om vin
 
Serveringstemperatur vin
(Viden om vin > Servering og håndtering af vin)


Rødvine 17 - 20° Trækkes op og stilles i det rum, hvor der skal spises, mindst 3 timer før serveringen, så bliver den god Hvidvine 8 - 10° Stilles evt. på kældergulvet eller andet køligt gulv i nogle tim...
Viden om vin
 
Alkoholisk gæring
(Viden om vin > Viden om vin)


Når druerne er høstet og evt. afstilket, så mases de for at sætte gæringen i gang. Druens frugtkød er farveløs, farven sidder i skallen. For at lave rødvin med den røde farve, så skal g...
Viden om vin
 
Druesorter
(Viden om vin > Viden om vin)


Der findes ikke et præcist tal på, hvor mange forskellige druesorter der anvendes til vinproduktion. Denne liste omfatter nogle af de mest kendte. Vær opmærksom på, at den samme vindrue kan have forskellige navne, alt ef...
Viden om vin
 
Så mange glas er der pr. flaske
(Viden om vin > Viden om vin)


Rød- og rosé vine ca. 6 glas Hvid- og rhinskvine ca. 8 glas Dessertvine og sherry ca. 15 glas Champagne ca. 7 glas Cognac og likør ca. 15 glas...
Viden om vin
 
Emballage
(Viden om vin > Viden om vin)


Vin sælges overvejende i flasker af mørkt glas. Det mørke glas beskytter vinen mod lys. Mange vindistrikter har tradition for at bruge flasker med en bestemt form og farve. Flasken lukkes med en korkprop, men propper af andre m...
Viden om vin
 
Historie
(Viden om vin > Viden om vin)


Arkæologiske fund viser, at vinens historie går 6.000 år tilbage, hvor man har fundet beviser på dyrkning af vin i Armenien. I antikkens Athen fejredes den nye vin med festivalen Anthesteria. Ved forårets komme blev temp...





Dekantering
Dekantering kan gavne en vin på flere måder. Ved dekantering sker først og fremmest sker en iltning, hvilket i bund og grund er gavnlig for alle kvalitetsvine pånær de helt fuldmodne. Iltningen frigør flere aroma...

Hvis du har du materiale til katagorien "Viden om vin" så indsend det til os. Hovedkategori: Viden om vin



FAQ Gode råd Hvilken vin til maden? Servering og håndtering af vin