Mousserende vin

 
23-08-2011
Vinleksikon

Mousserende vin er en alkoholisk drik, fremstillet ved sekundær fermentering af hvidvin, hvorved der dannes kulsyre. Den mest kendte mousserende vin type er den franske champagne, navngivet efter det franske distrikt Champagne.

Forskellige typer af mousserende vin:

Champagne - mousserende vin fra Champagne i Frankrig
Cava - mousserende vin fra Spanien
Asti (tidl. Asti spumante) - mousserende vin fra Asti-regionen i Italien
Spumante - mousserende vin fra Italien af varierende kvalitet og sødme.
Crémant - mousserende vin fra Bourgogne, Alsace, Limoux, Die, Loire, Jura og Bordeaux i Frankrig samt fra Luxembourg
Sekt - mousserende vin fra Tyskland, Østrig og Ukraine
Sovetskoye Shampanskoye (el. Soviet-champagne) - mousserende vin fra Rusland og Hviderusland (hvor navnet opretholdes)
Cap Classique - mousserende vin fra Sydafrika
Semi-sparkling - kategori af mousserende vine med mindre kulsyretryk end ovennævnte typer (2-3 g CO2 pr. liter = 1-2˝ bar) - bl.a. Frizzante og Pétillant
Perlevin - kategori af mousserende vin med lille kulsyretryk (1-2 g CO2 pr. liter = ca. 1 bar)
Lambrusco - Italiensk type af mousserende vine fra Emilia-Romagna. Findes både som hvid, rosé og rød
Prosecco - Italiensk druetype, giver lette, tøre mousserende vine





 
 
Find information om: vin guide guiden
(Hovedkategori: Vinleksikon)