Hvad skal vinens temperatur være?

 
23-08-2011
Gode råd

Ofte serveres rødvin ved stuetemperatur og hvidvin direkte fra køleskabet. Begge dele er et problem.

Kraftige rødvine smager bedst lige under stuetemperatur, og lettere rødvine bør være endnu koldere, helt ned til 15-16 grader.

Hvidvine smager bedst ved 10-12 grader, dog gerne 8 grader hvis der er tale om en sød vin.

Flasken må hellere være lidt for kold end lidt for varm, når den kommer på bordet, for vinens temperatur stiger relativt hurtigt, når den bliver skænket op i glasset.

Her er nogle vejledende temperaturer:

8 - 9░ : Lette hvide og mousserende vine

10 - 11░ : Tungere hvide og mousserende vine, som f.eks. Champagne.

12 - 13░ : Fyldige hvidvine, som f.eks Bourgogne og søde dessertvine, som Sauterne og Eiswein.

14 - 15░ : De lette, unge rødvine som, Beaujolais.

16 - 17░ : Unge, indholdsrige rødvine som Bourgogne, St. Emilion, Pomerol, Chianti, Barbaresco.

18 - 19░ : Tunge, fyldige og modne rødvine, som f.eks. Rh˘ne, Bordeaux, Barolo, Rioja.





 
 
Find information om: guide vin guiden
(Hovedkategori: Viden om vin)