Druesorter

 
23-08-2011
Viden om vin

Der findes ikke et præcist tal på, hvor mange forskellige druesorter der anvendes til vinproduktion. Denne liste omfatter nogle af de mest kendte. Vær opmærksom på, at den samme vindrue kan have forskellige navne, alt efter hvor i verden den dyrkes.

Man træffer ofte de følgende sorter på lister over de såkaldte "ædeldruer":

Røde sorter:

Cabernet Sauvignon Bordeaux
Pinot Noir i Bourgogne
Syrah i Rh˘nedalen og i Sydaustralien (hvor den kaldes Shiraz)
Nebbiolo i Piemonte
Sangiovese i Toscana

Hvide sorter:

Chardonnay i Bourgogne og Champagne
Sauvignon Blanc i den øverste del af Loiredalen og i Bordeaux
Chenin Blanc Anjou
Riesling i Tyskland, Østrig og Alsace
Pinot Gris
Tokay
Auxerrois





 
 
Find information om: guiden vin guide
(Hovedkategori: Viden om vin)