Amarone

 
23-08-2011
Vinleksikon

Amarone della Valpolicella er en italiensk, tør rødvin. Traditionelt laves den af tørrede druer af sorterne Corvina, Rondinella og Molinara, dog springer flere Amarone vine frem, som også er blandet med Oldtidsdruen Osaleta. Den blev klassificeret som Denominazione di Origine Controllata i december 1990. Og d. 4. December 2009 fik Amarone og Recioto della Valpolicella klassifikationen DOCG Denominazione di Origine Controllata e Garantita. Der vil dog gå min. et år inden at vi ser det velkendte lyserøde bånd om halsen på Amaroneflasken, da den har en lang lagringsperiode.

Amarone della Valpolicella DOC er en af de fineste italienske vine. Den kommer fra Veneto i distriktet Valpolicella, lige nord for Verona. Amarone har været produceret i lang tid, men har først i de seneste år opnået sin store popularitet. Vinen produceres helt eller delvis af tørrede druer som nogen gange også bliver angrebet af ædelråd (Botrytis cinerea). Dette gør at vinen bliver alkoholstærk og fyldig. Til forskel fra den klassiske recioto gærer Amaronen helt ud og bliver dermed tørre. En Amarone kan ikke have mindre alkoholprocent end 14 % og må lagre i mindst tre år før den sælges. Restsukkerindholdet må ikke være højere end 15 gram/liter.





 
 
Find information om: guide guiden vin
(Hovedkategori: Vinleksikon)